Associacio dolcainers i tabaleters de Teulada Collla el Falçó
Associacio dolcainers i tabaleters de TeuladaCollla el Falçó

ACTIVITATS de la COLLA el FALÇÓ

X FESTIVAL VILA DE TEULADA DE DOLÇAINA I PERCUSIÓ

El proper 24 de març, a les 20 hores, es celebrarà a l’Auditori Teulada-Moraira de Teulada, el X Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió, en què participaren la Colla Jove el Falçó, l'Assiciation Culturelle Ibn Badja, de Mostaganem (Algèria), que és un grup de música andalusina, i com amfitrions, la Colla el Falçó, Associació dolçainers i tabaleters de Teulada.

EL CANT DE LA SIBIL·LA, el Senyal del Judici

El 23 de desembre de 2017, es va posar en escena a Teulada el Senyal del Judici, una representació que es fa possible gràcies a la col·laboració de diferents entitats coordinades sota la direcció artística de Rafa Soriano i l’Associació dolçainers i tabaleters de Teulada, Colla el Falçó, d'acord amb el següent prgrama:

- 22.00. Toc de tempesta i concentració per a la cercavila a la plaça del Porxe.

- 22.15. Cercavila de les aixames.

- 22.20. Dansa de la Mort a la plaça de l'Església.

- 22.30. El Senyal del Judici. El Cant de la Sibil·la, a l'església de santa Caterina..

 

A través dels següents enllaços podeu accedir als vídeos de les notícies que, sobre la representació de 2016, va publicar Comarcal TV, la televisió de les Comarques Centrals Valencianes al seu canal:

“El Cant de la Sibil·la” que es presenta a l’església de santa Caterina de Teulada compta amb l'alumnat del Conservatori de Música Mestre Berenguer, per a la selecció de les veus blanques que representen la Sibil·la i els Àngels Custodis, amb el Cor de la Sibil·la de Teulada, el amb grup de metalls de l'Agrupació Musical Cultural de Teulada organitzat expressament per a aquest esdeveniment, i amb el Grup de Danses Font Santa que interpreta la Dansa de la Mort. Podeu visualitzar la interpretació de la dansa en els següents enllaços:

- de 2015:  https://www.youtube.com/watch?v=cnjaqD1oREI,

- de 2016: https://www.youtube.com/watch?v=j5_5UgWxBik.

La Dansa de la Mort té el seu origen en l'època medieval, en el temps de la glànola o pesta negra (1346-1395), en un moment en què la gent vivia la mort de molt a prop. És una dansa didàctica que ensenya que la vida en aquest món és un pas insignificant i que les persones en la mort són totes iguals. Aquesta dansa macabra, interpretada per la Colla el Falçó al so de tarotes, dolçaines i percussió, la balla el Grup de Danses Font Santa al ritme de la melodia Ad mortem festinamus del Llibre Vermell de Montserrat (segle XIV) i el Contrafactum de Morella.

A partir de 2016 el Cant de la Sibil·la de Teulada compta amb una imatge pròpia, la qual ha estat creada per l’artista plàstica Alba López Soler. Amb aquesta il·lustració s’ha editat una targeta postal prefranquejada, que està a l’abast de les persones que ho desitgen.

Aci teniu el programa de l'edició del Cant de la Sibil·la de 2017 al vostre abast.

 

Podeu visionar la representació completa del Senyal del Judici, el Cant de la Sibil·la, de l'edició de 2015 a través del següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=CdR9CMlSJLQ .

LA FESTA DE SANT ANTONI 2018

La festa de sant Antoni al municipi de Teulada, és una celebració immemorial, que des de l’any 2007 coordina la Colla el Falçó, Associació dolçainers i tabaleters de Teulada, com a comissió de festes, amb la perseverança i el respecte a les tradicions que la caracteritzen.

Al nucli urbà de Teulada, la festa de sant Antoni és una “festa d’interès cultural”, no solament pel fet de celebrar-se en el marc del centre històric, declarat Bé d’Interés Cultural, sinó perquè l’estructura i els continguts de la qual es fonamenten en les arrels de la festa valenciana i en mantindre viva la música funcional interpretada per la dolçaina com a instrument vertebrador del conjunt instrumental que configura la Colla el Falçó.

 

El programa que es va preparar per a l'edició de 2018 es detalla tot seguit:

Dijous 18 de gener:

A les 19.30: inauguració de l’exposició del Fotoclub l’Andragó “Un sexenni de Sibil·la (2011-2016)

Al Centre Ecomuseogràfic, av. Sta. Caterina, 30.

Divendres 19 de gener:

A les 20.00: Presentació del llibre “Desafiant el destí” de Manel Arcos.

A la Biblioteca Pública Municipal de Teulada.

Dissabte 20 de gener:

A les 12.00: Entrada del pi i cercavila dels dimonis de sant Antoni, en col·laboració amb l’Escola de Teatre de Teulada i l’Associació Alejandro Morell, amb acompanyament musical de la Colla el Falçó, des de l’avinguda de santa Caterina fins a la p. del Porxe. A continuació, plantada i muntatge de la foguera amb el dimoni.

A les 13.00: volteig de campanes.

A les 14.00: cremada de la foguera de sant Antoni a la plaça del Porxe.

A les 14.30: Dinar de foguera a la plaça del Porxe (Hi hauran taules i cadires per a les persones que acudisquen).

A les 16.00: actuació del grup musical “Soca en arrel”.

Diumenge 21 de gener:

A les 12.00 hores: Concentració de carruatges i cavalleries al voltant de l’ermita de Sant Vicent.

A les 12.15 hores: Trasllat en cercavila de la imatge de sant Antoni, per l’Associació Alejandro Morell i la Colla el Falçó, des de l’ermita de sant Vicent fins l’església de Santa Caterina.

A les 12.30 hores immemorial benedicció dels animals i repartiment dels rotllos de sant Antoni a la plaça l’Església.

 

Us podeu descarregar el programa a:

 

 

FESTIVAL “VILA DE TEULADA” DE DOLÇAINA I PERCUSSIÓ

Línia del Festival

La Colla el Falçó, des de la música popular i d’arrel tradicional, a més de posar en valor la música interpretada per la dolçaina i conservar el llegat patrimonial de caire immaterial, s’ha permès, de la mà del seu director, en Rafael Soriano, endinsar-se el l’aventura de l’organització del Festival “Vila de Teulada” de Dolçaina i Percussió, una plataforma on mostrar l’actualitat de l’escena evolutiva del món de les colles dolçaineres i la dolçaina com a instrument de concert, al temps que oferir una motivació cap a l’estudi, el treball musical i la posada en valor de l’obra de compositors novells.

La Colla el Falçó a partir d’enguany impulsa un programa de creació de noves composicions per encàrrec d’obres lliures destinades a agrupació de dolçaina, percussió i metalls, un pla que té per objectiu la divulgació de la producció de compositors valencians i la creació de noves músiques. Aquesta  iniciativa s’enceta amb la composició PentaMorfosi Caleidoscòpica d’Antoni J. Català, que ara es presenta en el VIII Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió.

 

PROGRAMES

Podeu llegir el contingut dels programes dels festivals anteriors si entreu a:

https://issuu.com/xirimitersdeteulada/docs/viii_festival_vila_de_teulada_de_do

https://issuu.com/xirimitersdeteulada/docs/vii_festival_dolcaina_i_percussio_w

https://issuu.com/xirimitersdeteulada/docs/vi_festival_de_dol__aina_i_percussi

https://issuu.com/xirimitersdeteulada/docs/v_festival_de_dol__aina_i_percussio

https://issuu.com/xirimitersdeteulada/docs/iv_festival_de_dol__aina_i_percussi

 

VÍDEOS

Podeu visionar els vídeos del III i el IV Festival "Vila de Teulada" de dolçaina i percussió, celebrats els anys 2011 i 2012, clicant sobre la següent adreça:

https://www.youtube.com/user/XirimitersdeTeulada

Contacte

Associacio dolçainers i tabaleters de Teulada

Colla el Falçó
Colom (antic d'Avall) 45, 2n
03725 Teulada

 

Correu electrònic: xirimitersdeteulada@yahoo.es


També podeu telefonar-nos 620614045

o bé utilitzar el nostre formulari de contacte:

La nostra oferta

Associació dolçainers i tabaleters de Teulada, Colla el Falçó, a les xarxes socials:

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Associació dolçainers i tabaleters de Teulada - Colla el Falçó