MEMORÀNDUM, activitats de la Colla el Falçó que cal recordar!

En aquesta secció presentem una selecció d'activitats, per anys, en què ha participat o organitzat la Colla el Falçó les quals considerem són dignes de recordar.

MEMORÀNDUM

 

2019

Música al Castell - Dénia

El 21 de juliol, a les 20 hores, la Colla el Falçó celebrà un concert a la plaça del Consell de Dénia dins el marc de la 28 edició de Música al Castell.

Intercanvi musical al Raval de Teulada

El 26 de juliol, a les 20 hores, la Colla el Falçó i la Colla la Llebatjà, del Poble Nou de Benitatxell, van dur a cap el Concert de Capvespre, al Raval de Teulada, dins el marc de la XVI campanya de concerts "Intercanvis Musicals".

 

2018

Concert d'Estiu a Senija

El dijous 12 de juliol, a les 22.00 h, la Colla el Falçó celebrà un concert a Senija, dins la campanya de la Diputació d'Alacant " Diputació és música", que tingué lloc a la placeta de darrere de l'església.

 

Festival de música andalusí de Mostaganem (Algèria)

El divendres 27 d'abril, a les 20.00 h, la Colla el Falçó, Associació dolçainers i tabaleters de Teulada, participà en el Festival de música andalusí de Mostaganem (Algèria), que organitza l'Association Culturelle Ibn Badja, de Mostaganem.

 

2017

Temps de goig i festa, espectacle musical

El 8 d’octubre el Grup de Danses Font Santa i de la Colla el Falçó, Associació dolçainers i tabaleters de Teulada, en el marc de l'acte institucional del 9 d’octubre, que es va celebrar a l'Auditori Teulada Moraira mostra de música i balls “Temps de goig i festa”.

 

XVIII Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT)

El 16 de setembre vam participar en el XVIII Aplec de la FVDiT que es va celebrar a Ondara, en el marc del Festacarrer, organitzat per la Colla d'Ondara.

 

2016

XVII Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT)

El 15 d’octubre vam participar en el XVII Aplec de la FVDiT que es va celebrar a Alzira, organitzat per la Colla les Raboses.

 

Intercanvi Cultural a Petra (Malorca) amb els Xeremiers de Petra

El 7 de maig de 2016 la Colla el Falçó va participar al municipi de Petra (Mallorca) en un intercanvi musical amb els Xeremiers de Petra, ambdues agrupacions musicals van participar en un concert al Teatre de Petra que va concloure amb la interpretació conjunta de “El dimoni de santa Praxedis”

 

2015

VII Rebrotada Popular a Rafelcofer

El dissabte dia 9 de maig de 2015, la Colla el Falçó va participar en el concert que organitzà l'Associació Cultural El Rebrot amb motiu de la VII Rebrotada Popular a l’Auditori Municipal de Rafelcofer (la Safor).

 

2014

CONCERT de PIANO i DOLÇAINA a l’Auditori TeuladaMoraira

El dissabte 8 novembre de 2014, l’Associació dolçainers i tabaleters de Teulada, ha clausurat els actes del X Aniversari de la Colla el Falcó a l'Auditori Teulada Moraira amb un concert de dolçaina i piano.

Un concert estructurat en dues parts, la primera, concert de piano i dolçaina amb Xavier Richart i Cristina Martí a la dolçaina i Àlex Velázquez al piano, amb la intervenció especial de Dora Martí i Carlos Linares que ballaren el "Bolero de l'Alcúdia".

En la segona part, es va representar "L'Home del Capell de Palla", un espectacle, el fil narratiu del qual és un relat de la poeta i escriptora Mª Josep Escrivà, qui va contar la història d'un personatge que solament existeix en els somnis. La narració va estar acompanyada per l’animació, amb il·lustracions efímeres en arena, de la mà de l'artista plàstic Amadeu Vives i la música de piano i dolçaina interpretada per Xavier Richart, Cristina Martí i Àlex Velázquez.

 

Aplec de cultura tradicional (Baleària Port - Dénia)

Durant la celebració del 10è Aniversari de la Fundació Baleària la Colla el Falçó vam participar el dia 3 d'octubre en la cercavila i concert d'obertura de l'Aplec que es desenvolupà en el marc de Baleària Port, a Dénia, durant els dies 3, 4 i 5 d'octubre.

 

Intercanvi Cultural amb la Colla Balansat, de Sant Miquel de Balansat (Eivissa)

Amb motiu de les festes de sant Miquel la Colla el Falçó vam participar, el dia 27 de setembre, en l'intercanvi cultural amb la Colla Balansat, que tingué lloc al Port de Balansat al municipi de Sant Joan de Labritja, a l’illa d'Eivissa.

 

Concert de la Colla el Falçó a FORMENTERA

Fruit del conveni amb la Fundació Baleària, els membres de la Colla el Falçó vam presentar, el dia 31 de maig, el concert "Un dia de Festa Major", a Sant Ferran de ses Roques a l’illa de Formentera, amb motiu de les festes patronals.

 

"La Romantica del Saladar" a l'Auditori Teulada-Moraira

La Colla el Falçó, amb motiu de la celebració del X aniversari de la seua creació, va promore per al diumenge dia 18 de maig de 2014, un concert de la Romàntica del Saladar a l’Auditori Teulada Moraira. En aquest concert de llançament del disc “A parar a Puerto Rico” la Romàntica del saladar va presentar un repertori contundent i festiu de principi a fi, i la Colla el Falçó, Associació dolçainers i tabatelers de Teulada, va compartir escenari en la interpretació d’alguns temes musicals. Aquest concert va ser ben especial i significatiu per a nosaltres.

 

2013

"DESCONCERT" I Trobada de colles poble de Benissa

El 25 de maig de 2013 es va celebrar al Centro Cultural de Benissa la I Trobada de colles poble de Benissa, en la qual la Colla el Falçó va participar, amb la Colla els Traginers, de Pedreguer, en el DESC ONCERT organitzat pels Xirimiters i Tabaleters Pere Bigot de Benissa.

 

Concert a la platja de Bellreguard

El 27 de juliol de 2013 la Colla de dolçainers de Bellreguard va organitzar el seu “Concert d'Estiu” a la platja de Bellreguard en què va participar la Colla el Falçó.

 

"Al Tall per sempre" a Teulada

El 9 d'octubre de 2013, el grup musical Al Tall va tancar la seua gira "Al Tall x sempre" a les terres de la Marina amb el el recital que va realitzar a l'Auditori de Teulada-Moraira. La Colla el Falçó, associació dolçainers i tabatelers de Teulada, vam participarà en l'acompanyament musical de les quatre cançons que s'interpretaren com a cloenda del concert, una cosa ben especial i significativa per a nosaltres, a més d'una bona manera d'acomiadar-nos, després de 38 anys de tasca, del grup musical més emblemàtic del País Valencià!

 

2012

CONCERT de la Colla el Falçó a EIVISSA

Al capvespre del dissabte 19 de maig de 2012, els membres de la Colla el Falçó vam realitzar un concert, a l'espai cultural "Es Polvorí", Dalt Vila, a Eivissa.Un lloc privilegiat amb vistes a la mar i amb l’illa de Formentera com a fons.

Sota la batuta de Rafael Soriano, vam interpretar el pasdoble “La Llebetjada”, dedicat a la “Colla la Llebetjà” del Poble Nou de Benitatxell, la marxa mora “Xéxena”, la marxa de processó dedicada a Santa Maria Magdalena del Poble Nou de Benitatxell “22 de Juliol”, el pasdoble dedicat a la “Colla el Falçó” de Teulada “Falçons i Moscatell” d’Antoni J. Català Buigues, la mítica cançó del cantautor Lluís Llach “Vaixell de Grècia”, la marxa cristiana “Federico’s” dedicada a l’esquadra Federico’s de la Filada “Pirates d’Albaida” en l’any de la capitania cristiana 2007, la cançó “Bon Dia” composta pel grup català Els Pets a l'any 1997 i inclosa en el disc que duu el mateix nom, la interpretació de la qual podeu visualitzar a través del següent enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=bvyffUviGHk

i van tancar el concert les notes de la tradicional música de “La Muixeranga d’Algemesí”.

 

Conveni amb la Fundació Baleària

Amb l’objectiu d’espargir la musical artística, i també la funcional, interpretada per la Colla el Falçó, la Fundació Baleària i l'Associació dolçainers i tabalaters de Teulada han signat un conveni de col·laboració entre ambdues entitats que va estar ratificat el dia 23 d’agost de 2011, per en Ricard Pérez, gerent de la Fundació Baleària, i per en Xavier Bisquert, president de la Colla el Falçó.

Aquest acord, entre la Fundació Baleària i l'Associació dolçainers i tabalaters de Teulada, pretén, a través de “Baleària Cultura”, impulsar, donar difusió, i estendre la música d'arrel tradicional valenciana que té com a instrument vertebrador la dolçaina, en especial mitançant la tasca que desenvolupa la Colla el Falcó, tant per les terres valencianes, com per altres territoris amb vincles històrics, lingüístics i culturals comuns, com són Catalunya i les illes Pitiüses i Balears, àmbits geogràfics on també opera la naviliera Baleària.

 

Contacte

Associacio dolçainers i tabaleters de Teulada

Colla el Falçó
Colom (antic d'Avall) 45, 2n
03725 Teulada

 

Correu electrònic: xirimitersdeteulada@gmail.com


També podeu utilitzar el nostre formulari de contacte:

La nostra oferta

La Colla el Falçó a les xarxes socials:

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Associació dolçainers i tabaleters de Teulada - Colla el Falçó